סאמיט מעדכן

צוות יקר, לקראת השנה החדשה אנו שמחים להכיר לכם פורטל חדש עם ניוזלטר פנימי בו אחת לרבעון אנו נעדכן כאן בכל מה שנעשה בסאמיט. נכיר את הצוותים והיחידות, נתעדכן על יוזמות חדשות ופעילויות שוטפות וכמובן שנשמח לאחל איחולים וברכות לחוגגים ולחוגגות.

צוות יקר,

 

רגע לפני ראש השנה,  אנחנו רוצים להודות ולפרגן על העשייה המבורכת של כל אחת ואחד מכם בשנה החולפת ועל שלקחתם חלק משמעותי בפרויקטים הבאים:

 

כידוע לכם, הנהלת מכון סאמיט מעודדת את הצוות ללמוד לימודי תואר שני וקורסים מקצועיים שונים, ומציעה השתתפות במימון שכר הלימוד.

עד כה 40 עובדים הצטרפו לתכנית: "סאמיט משתתף במימון לימודים".

אנו שמחים לברך את המצטרפים החדשים לתכנית:

  • עפרי בן עזרא – אומנה באר שבע
  • זיו אבירם  – דיור המוגן
  • טל כהן  – אומנה ירושלים
  • סיון רוסו כרמל – אומנה באר שבע

אנו מאחלים לכם בהצלחה בלימודים והמשך עבודה משמעותית בסאמיט.

אנו קוראים לעוד עובדים להצטרף לתכנית!

 

 

מבצע נוסף שיצא לדרך בשנה החולפת הוא: "חבר מביא חבר" ועד כה 21 עובדים גייסו את חבריהם לעבוד בסאמיט.

אנו מודים לכם על העזרה והסיוע בגיוס עובדים טובים ואיכותיים לארגון.

אנו מזמינים אתכם  להמשיך ולסייע לנו בתחום הגיוס ובכך להעשיר את ההון האנושי בסאמיט ובנוסף לקבל שי צנוע על העזרה והמאמץ 😊

אנו מודים לעובדים הבאים על הצטרפותם למבצע:

  • שקד סקר – דיור המוגן
  • ליעד בן עמרם – תעסוקה נתמכת
  • נועה חייט – תעסוקה נתמכת
  • ופאא אל קרנאוי  – אומנה באר שבע

 

 

אנו שמחים לשתף שהגענו ל- 2072 מעגלים לטובת מכון סאמיט בפרויקט שבו אנו משתתפים "עיגול לטובה".

81 נרשמים חדשים הצטרפו לאחרונה וזאת בזכותכם – הצוותים שלנו מגייסים מעגלים חדשים וזוכים בפרסים!

כל ההכנסות  מעיגול טובה הן קודש לטובת טיפול בקהילות שבהן אנו מטפלים -המשתקמים וילדי האומנה.

 

 

בימים אלו ממש אנו שוב פונים אליכם ומזמינים אתכם לרכוש את ערכת ארבעת המינים במסגרת "נתינת לולב" ולבחור בסאמיט כעמותה שאליה תעבור תרומה כחלק מהרכישה.

תמשיכו גם השנה לשתף ולרתום חברים ובני משפחה לטובת המשימה כי זאת הזדמנות שלנו לגייס תרומות לטובת הילדים ומשפחות אומנת החירום של סאמיט.

 

למעוניינים מצורף לינק להעברה ושיתופים: http://katzr.net/4fa7e9

 

 

באמצעות פיתוח הפרויקטים הללו ופרויקטים נוספים שיבואו עלינו לטובה אנו נמשיך ונעצים את פעילותנו לטובת הטיפול המסור שאנו מעניקים למשתקמים ולילדים ולמשפחות האומנה .

 

 

בברכת שנה טובה ומוצלחת,

יוני בוגט

והנהלת עמותת מכון סאמיט

שאלות ותשובות

שאלות שחשוב לשאול.

שאלות נוספות?

אנא מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם

ההחלטה על הוצאת ילד מחזקת הוריו מתקבלת לאחר מאמצים שנעשים לסייע להורים ולהשאיר את הילד בחיק משפחתו. לפני שיוחלט להעביר את הילד למשפחה זרה, תינתן עדיפות לבדיקת השמה של הילד במשפחה מקרב בני משפחתו: סבים, דודים, או אחים/יות בגירים אם יש.

משפחות אומנת הקרובים עוברות תהליך מיון והכשרה ככל משפחות האומנה שלנו, מדובר באנשים מחויבים ומסורים לילד ממשפחתם, שמשנים את חייהם ללא היכר בכדי לספק לילד בית קבוע ובטוח.

האומנה בקרב המשפחה מסייעת לילד לחוש שייכות, וכן לרוב מאפשרת לו להישאר בסביבה המוכרת לו.

אצלנו במכון סאמיט ליווי המשפחות הללו מיוחד ומורכב ועושים כל הזמן מאמצים להתאים את הטיפול ליחודיות של הקרובים, בין היתר: קורסי במה מותאמים, קבוצות, וכו'…

ב 2006, בהובלתה של השרה קארין אלהרר (אז חברת כנסת מסיעת יש עתיד), נכנס לתוקף חוק האומנה, ובעקבותיו הרבה משפחות כאלה הוכרו כמשפחות אומנה לכל דבר ועניין והחלו לקבל שירותים ועזרה ככל משפחות האומנה.

מכון סאמיט מסייע למשפחות אומנת קרובים באמצעות הנחייה מקצועית לכל אורך הדרך וכן באמצעות ליווי הילדים וסיוע לכל צרכיהם הבסיסיים.
שמה כן היא, אומנת חירום הינה מסגרת שנועדה עבור תינוקות וילדים שהוצאו מבתיהם בצו חירום ונמצאים בסיכון מיידי. המשפחות מקבלות את הילדים לתקופה של עד 3 חודשים, ובמהלך תקופה זו מעניקות להם את כל הנדרש לאחר הוצאתם מהבית – הן מבחינת הצרכים הגופניים והחינוכיים והן מבחינת מתן הגנה ומחסה בסביבה משפחתית חמה ותומכת. בנוסף, משפחות אומנת חירום אחראיות על קיום מפגשים של הילדים עם הוריהם הביולוגיים במרכזי הקשר.
בזמן השהיה של הילדים באומנת חירום הוועדות לתכנון טיפול של שירותי הרווחה מקבלות החלטות בהמשך לעתידם (האם יועברו למשפחת אומנה קבועה, למסגרת חוץ-ביתית אחרת או ישובו לבתיהם).
מכון סאמיט מסייע למשפחות אומנת חירום באמצעות הנחייה מקצועית לכל אורך הדרך וכן באמצעות ליווי הילדים וסיוע לכל צרכיהם הבסיסיים.
מסגרת האומנה הטיפולית נועדה לטפל בילדים ומתבגרים  המגיעים מרקע קשה מאוד, שחוו בחייהם טראומות אשר בעיקר קשורות לאי המסוגלות של הוריהם הביולוגיים לטפל בהם ולספק להם את הצרכים הבסיסיים להתפתחות תקינה הן ברמה הרגשית והן ברמה הפיזית. 
האתגר באומנה הטיפולית הוא התמודדות עם ילדים בקצה הרצף אשר מבטאים התנהגויות קיצוניות ומגוונות. ילדים אלו, לרוב, נדרשים למעקב פסיכיאטרי רציף ואף לטיפול רגשי ותרופתי.   
לאומנה הטיפולית נדרשות משפחות אשר יוכלו להכיל את הילדים האלו, הן מבחינת חוסן נפשי והן מבחינת חוסן משפחתי.
משפחות האומנה הטיפולית מקבלות ליווי אינטנסיבי לאורך כל התהליך, הכולל ליווי נפשי לילד ולמשפחה ותמיכה כלכלית על מנת לא להכביד על משפחת האומנה ולכסות את הוצאות הילדים
כאשר לוקחים ילד/ה/ים באומנה זהו מעשה משנה חיים שמצריך מוכנות גבוהה מצד המשפחה האומנת, ומה קורה במקרה של אומנה לילדים עם צרכים מיוחדים?

אומנת צמי"ד מכילה בתוכה 3 סוגים של מגבלות:

1.     מש"ה – מגבלות שכליות-התפתחותיות

2.     אוטיזם

3.     מגבלות פיזיות

משפחה שמחליטה להפוך למשפחת אומנה לילדים בעלי צרכים מיוחדים מקבלת ליווי מרגע ההחלטה ולאורך כל הדרך, כאשר הליווי הוא פסיכולוגי, כלכלי וגם תמיכה מוגברת בעניינים רפואיים. 

אנחנו מורידים את הכובע בפני המשפחות שלנו שבחרו באומנת צמי"ד!
באופן טבעי ההורים הביולוגים זכאיים להיות מעורבים בחיים של ילדיהם.
סמכויות רבות של ההורים נשארות בידיים שלהם והם נשארים ברוב המקרים האפוטרופסים של הילדים. 
האומנה מהווה בעצם סוג של הורות משותפת לילד, יחד עם הוריו הביולוגיים ועם שירותי הרווחה.
נוכחות ההורים היא חשובה להתפתחות הילדים באומנה ואנחנו תמיד מעודדים גם את הקשר בין ההורים האומנים לביולוגיים ככל שניתן.
הפגישות עם הילדים מתרחשות בתדירות קבועה של אחת לשבוע/ שבועיים/ חודש, בהתאם לצרכי הילד וההורה, ומתקיימים במרכז קשר עם פיקוח, או במקום מוסכם מראש כמו בית ההורים, גינה ציבורית וכו' במצבים שלא נדרש בהם פיקוח.
ישנם מקרים בהם הקשר הוא טלפוני בלבד, וכל מקרה נבחן לגופו.
הכלה של ההורים הביולוגיים ע״י הורי האומנה – משמעותה הכלתו של ילד האומנה, והיא חשובה ביותר עבור בריאותו הנפשית של הילד.
כל השיקולים שנעשים ע״י הרווחה, ההורים האומנים וההורים הביולוגיים צריכים להתחשב קודם כל בטובת הילד/ה ובקשר התקין שלו עם הוריו..

אומנה לילדים בסיכון

טיפול ושיקום לנפגעי נפש

מרכז הורים למתבגרים

דילוג לתוכן