הילדים והפעוטות התגוררו במקור באזור הדרום, והוצאו מבתיהם בצו בית משפט בגלל אלימות והזנחה. בשל המצב, נוצר מחסור חמור במשפחות אומנה שיעזרו להם. "התינוקות והילדים חווים טראומה כפולה בעקבות הרקע המשפחתי והמצב הביטחוני"
הילדים, בגילאי 3-10, התגוררו במקור באזור הדרום והוצאו מבתיהם בצו בית משפט בגלל אלימות והזנחה. לחלקם יש גם אחים ואחיות ויש מהם אף כאלו עם צרכים מיוחדים, וכולם נמצאים כעת במשפחות אומנת חירום עד למציאת פתרון קבוע יותר.
במכון סאמיט אומרים כי הצורך במשפחות אומנה היה קיים עוד לפני המלחמה, אך מתקפת הטרור והמלחמה הכניסה את המשפחות של אותם ילדים ללחץ וחרדה וזה הפך את מצב הילדים למורכב יותר. המחסור במשפחת אומנה גדל בתקופה האחרונה, מאחר ומשפחות ישראליות רבות נמצאות כעת במצוקה ומתקשות לקבל לחיקן ילד נוסף בגלל יציאת אחד מההורים למילואים, חוסר הוודאות שבמלחמה או הרצון לשמור על המשפחה הביולוגית ללא טלטלות חיצוניות נוספות.
מירה ורקר, מנהלת גיוס משפחות אומנה ופיתוח משאבים בעמותת מכון סאמיט, ציינה כי "במיוחד בימים אלה עולה צורך דחוף למצוא בית חם ותומך עבור תינוקות וילדים שחווים טראומה כפולה – גם לאור טראומות על רקע התעללות, הזנחה, ואלימות שהם חוו בבית הוריהם הביולוגים, וגם בעקבות המצב הביטחוני. השילוב של שניהם מקשה עליהם מאוד, והצורך במשפחות אומנה עבורם הוא גדול מתמיד. אנחנו משקיעים מאמצים רבים לגייס משפחות אומנה מאזור ירושלים והדרום שיעניקו להם יציבות, בטחון, חום ואהבה".