משפחות האומנה של סאמיט

מכניסים אור לבית

אומנה עם סאמיט

משפחות האומנה של מכון סאמיט מעניקות בית חם לילדים בסיכון אשר הוצאו מחזקת הוריהם הביולוגיים בהסכמה או בצו בית משפט. הנכם מוזמנים להכיר אותנו ולהצטרף למעגל משפחות האומנה.
משפחות

אומנה

עמותת מכון סאמיט מעניקה למשפחות האומנה ייעוץ וליווי צמוד בכל שלבי תהליך האומנה. השירות ניתן למשפחות האומנה באזור ירושלים והדרום, בפיקוח ובשיתוף משרד הרווחה ובתיאום עם המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות. במטרה להביאן לפעילות מיטבית, מעמיד מכון סאמיט לרשות משפחות האומנה סל הטבות וליווי מקצועי ועשיר.
משפחות

אומנת חירום

משפחת אומנת חירום הינה משפחה המקבלת לחזקתה ילד הנמצא בסיכון מיידי, כפתרון זמני עבורו, במטרה לספק לו סביבה משפחתית בטוחה ורגועה, על פי צו בית משפט. תקופת השהייה במשפחת אומנת חירום שהינה משפחה חסויה על פי חוק האומנה היא עד שלושה חודשים ובמקרים חריגים עד חצי שנה. במהלך תקופה זו, נערכים אבחונים ותצפיות אודות מצב הילד והקשר עם הוריו הביולוגיים, ומגובשת המלצה לוועדה לתכנון טיפול של שירותי הרווחה ביחס לעתידו.

الأسر الحاضنة

يقدم معهد ساميت للأسر الحاضنة المشورة والدعم الوثيق في جميع مراحل عملية الرعاية بالتبني. يتم تقديم الخدمة للأسر الحاضنة في منطقة القدس

# הבימה המקצועית וחוברות ימי עיון

צוברים ידע בסאמיט

הצוות המקצועי

איתכם יחד

מנכ"ל מכון סאמיט
יוני בוגט

מנהלת השירות למשפחות אומנה

נטע סיבוני

מנהלת תחום הטיפול וסגנית מנהלת שרות האומנה

קרן קליסקר

מנהלת סניף ירושלים

שושנה לוביש עומר

מנהלת סניף באר שבע

שמרית גושן

מנהלת סניף קרית מלאכי

אביטל אלטמן

מנהלת אומנה טיפולית מחוז דרום

אורית שרביט

מנהלת האומנה הטיפולית מחוז ירושלים

דנה פרל

מנהלת פיתוח משאבים, גיוס משפחות אומנה ויח"צ

מירה ורקר
כמה מילים ראשונות על הפרסום

כמה מילים שיווקיות על פירסום

מזווית קצת אחרת

משפחות מספרות

העו"סית מבארי שמלווה משפחות אומנה מהדרום: "אחרי 7/10 ברור לי שבחרתי במקצוע הנכון"
הארגונים שעמלו מסביב לשעון כדי לתרום לקהילה.

אנחנו צריכים אתכם איתנו

שאלות ותשובות

שאלות שחשוב לשאול

שאלות נוספות?

אנא מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם

ההחלטה על הוצאת ילד מחזקת הוריו מתקבלת לאחר מאמצים שנעשים לסייע להורים ולהשאיר את הילד בחיק משפחתו. לפני שיוחלט להעביר את הילד למשפחה זרה, תינתן עדיפות לבדיקת השמה של הילד במשפחה מקרב בני משפחתו: סבים, דודים, או אחים/יות בגירים אם יש.

משפחות אומנת הקרובים עוברות תהליך מיון והכשרה ככל משפחות האומנה שלנו, מדובר באנשים מחויבים ומסורים לילד ממשפחתם, שמשנים את חייהם ללא היכר בכדי לספק לילד בית קבוע ובטוח.

האומנה בקרב המשפחה מסייעת לילד לחוש שייכות, וכן לרוב מאפשרת לו להישאר בסביבה המוכרת לו.

אצלנו במכון סאמיט ליווי המשפחות הללו מיוחד ומורכב ועושים כל הזמן מאמצים להתאים את הטיפול ליחודיות של הקרובים, בין היתר: קורסי במה מותאמים, קבוצות, וכו'…

ב 2006, בהובלתה של השרה קארין אלהרר (אז חברת כנסת מסיעת יש עתיד), נכנס לתוקף חוק האומנה, ובעקבותיו הרבה משפחות כאלה הוכרו כמשפחות אומנה לכל דבר ועניין והחלו לקבל שירותים ועזרה ככל משפחות האומנה.

מכון סאמיט מסייע למשפחות אומנת קרובים באמצעות הנחייה מקצועית לכל אורך הדרך וכן באמצעות ליווי הילדים וסיוע לכל צרכיהם הבסיסיים.
שמה כן היא, אומנת חירום הינה מסגרת שנועדה עבור תינוקות וילדים שהוצאו מבתיהם בצו חירום ונמצאים בסיכון מיידי. המשפחות מקבלות את הילדים לתקופה של עד 3 חודשים, ובמהלך תקופה זו מעניקות להם את כל הנדרש לאחר הוצאתם מהבית – הן מבחינת הצרכים הגופניים והחינוכיים והן מבחינת מתן הגנה ומחסה בסביבה משפחתית חמה ותומכת. בנוסף, משפחות אומנת חירום אחראיות על קיום מפגשים של הילדים עם הוריהם הביולוגיים במרכזי הקשר.
בזמן השהיה של הילדים באומנת חירום הוועדות לתכנון טיפול של שירותי הרווחה מקבלות החלטות בהמשך לעתידם (האם יועברו למשפחת אומנה קבועה, למסגרת חוץ-ביתית אחרת או ישובו לבתיהם).
מכון סאמיט מסייע למשפחות אומנת חירום באמצעות הנחייה מקצועית לכל אורך הדרך וכן באמצעות ליווי הילדים וסיוע לכל צרכיהם הבסיסיים.
מסגרת האומנה הטיפולית נועדה לטפל בילדים ומתבגרים  המגיעים מרקע קשה מאוד, שחוו בחייהם טראומות אשר בעיקר קשורות לאי המסוגלות של הוריהם הביולוגיים לטפל בהם ולספק להם את הצרכים הבסיסיים להתפתחות תקינה הן ברמה הרגשית והן ברמה הפיזית. 
האתגר באומנה הטיפולית הוא התמודדות עם ילדים בקצה הרצף אשר מבטאים התנהגויות קיצוניות ומגוונות. ילדים אלו, לרוב, נדרשים למעקב פסיכיאטרי רציף ואף לטיפול רגשי ותרופתי.   
לאומנה הטיפולית נדרשות משפחות אשר יוכלו להכיל את הילדים האלו, הן מבחינת חוסן נפשי והן מבחינת חוסן משפחתי.
משפחות האומנה הטיפולית מקבלות ליווי אינטנסיבי לאורך כל התהליך, הכולל ליווי נפשי לילד ולמשפחה ותמיכה כלכלית על מנת לא להכביד על משפחת האומנה ולכסות את הוצאות הילדים
כאשר לוקחים ילד/ה/ים באומנה זהו מעשה משנה חיים שמצריך מוכנות גבוהה מצד המשפחה האומנת, ומה קורה במקרה של אומנה לילדים עם צרכים מיוחדים?

אומנת צמי"ד מכילה בתוכה 3 סוגים של מגבלות:

1.     מש"ה – מגבלות שכליות-התפתחותיות

2.     אוטיזם

3.     מגבלות פיזיות

משפחה שמחליטה להפוך למשפחת אומנה לילדים בעלי צרכים מיוחדים מקבלת ליווי מרגע ההחלטה ולאורך כל הדרך, כאשר הליווי הוא פסיכולוגי, כלכלי וגם תמיכה מוגברת בעניינים רפואיים. 

אנחנו מורידים את הכובע בפני המשפחות שלנו שבחרו באומנת צמי"ד!
באופן טבעי ההורים הביולוגים זכאיים להיות מעורבים בחיים של ילדיהם.
סמכויות רבות של ההורים נשארות בידיים שלהם והם נשארים ברוב המקרים האפוטרופסים של הילדים. 
האומנה מהווה בעצם סוג של הורות משותפת לילד, יחד עם הוריו הביולוגיים ועם שירותי הרווחה.
נוכחות ההורים היא חשובה להתפתחות הילדים באומנה ואנחנו תמיד מעודדים גם את הקשר בין ההורים האומנים לביולוגיים ככל שניתן.
הפגישות עם הילדים מתרחשות בתדירות קבועה של אחת לשבוע/ שבועיים/ חודש, בהתאם לצרכי הילד וההורה, ומתקיימים במרכז קשר עם פיקוח, או במקום מוסכם מראש כמו בית ההורים, גינה ציבורית וכו' במצבים שלא נדרש בהם פיקוח.
ישנם מקרים בהם הקשר הוא טלפוני בלבד, וכל מקרה נבחן לגופו.
הכלה של ההורים הביולוגיים ע״י הורי האומנה – משמעותה הכלתו של ילד האומנה, והיא חשובה ביותר עבור בריאותו הנפשית של הילד.
כל השיקולים שנעשים ע״י הרווחה, ההורים האומנים וההורים הביולוגיים צריכים להתחשב קודם כל בטובת הילד/ה ובקשר התקין שלו עם הוריו..
אומנה היא מסגרת משפחתית משלימה למשפחה הביולוגית, והיא הפתרון הטוב ביותר לילדים שהוריהם אינם בעלי מסוגלות הורית, החל ממקרים של חוסר יכולת ועד למקרים של הזנחה והתעללות, אשר פוגעים בהתפתחות התקינה של ילדם.
הפתרון מאפשר לתת לילדים מרחב משפחתי עוטף, מחבק ומעניק, למען צמיחה פיזית ונפשית תקינה, ומאפשר להורים להשתקם ולקבל את הילדים בחזרה.
ומה עושים במקרה שיש כמה אחים/יות בגילים בהם נדרשת אומנה?
לקחת ילד/ה באומנה זהו כבר מעשה משנה חיים, אז שניים? או שלושה?
ההמלצה הגורפת היא להשאיר את האחים/יות יחד. הטלטלה הרגשית שביציאה מהבית, וגם הפרידה מאחים קרובים, היא קשה.
ומה עם המשפחה האומנת? גם עבורם הדבר הנכון הוא להשאיר את האחים יחד כדי שלא ירגישו שהגיעו למקום זר ושיש להם מישהו קרוב איתם.
משפחות האומנה מקבלות ליווי לאורך כל התהליך, הכולל ליווי נפשי לילד ולמשפחה, ותמיכה כלכלית על מנת לא להכביד על משפחת האומנה ולכסות את הוצאות הילדים.

אומנה לילדים בסיכון

טיפול ושיקום לנפגעי נפש

מרכז הורים למתבגרים

דילוג לתוכן